Dagreizen

Oesterputten

Oude oesterputten sinds 1880

Een dagje uit en genieten van het beste dat Zeeland te bieden heeft? Kom genieten van Zilt en Zout in Yerseke! Onze dagreizen zijn volledig naar eigen inzicht samen te stellen.

Dagexcursie voor groepen:

Een rondleiding in de mossel en oestercultuur vormt een interessant dagje uit in Zeeland. Ontvangst met koffie en een Zeeuwse bolus? Dit kan gecombineerd worden met een film over de mosselvisserij. Met na afloop een mosselmaaltijd op een unieke locatie aan het water. Dat maakt uw bezoek aan Yerseke compleet. Excursies van 1,5 uur tot een complete dag; in Yerseke kan het allemaal.

Rondleidingen voor Horeca scholen en culinaire- kookclubs:

 

Mosselboten in de haven

Mosselkotters in de haven

Ons programma voor Horeca opleidingen bestaat uit losse onderdelen en is naar keuze te combineren.

  • Ontvangst met koffie, een Zeeuwse bolus en een film over de mosselvisserij
  • Bezoek aan het mosselbedrijf van de koninklijke Prins en Dingemanse groep
  • Excursie naar de oesterbassins
  • Oesterproeverij en demonstratie oesters opensteken
  • Rondleiding in een kreeftenpark
  • Bezoek aan de mosselveiling
  • Rondvaart langs de mosselpercelen
  • Mosselmaaltijd met uitleg van de kok
  • Workshops schaal-en schelpdieren.

De mosselman

Om uw Zeeuwse culinaire rondreis compleet te maken verzorgen wij combinaties met Wijnhoeve De kleine Schorre, het Fruitteeltmuseum en Saeftinge Zilt (zeegroenten)

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Kookworkshops schaal-en schelpdieren:

Graag zelf vernemen hoe u het beste schaal- en schelpdieren bereid? Van Engelenburg Dagreizen biedt u een assortiment workshops aan die u een ware kenner maken op het gebied van deze producten. Het uitgebreide Schaal- en schelpdierenpallet dat Yerseke rijk is passeert de revue! Heeft u altijd al willen weten hoe u het beste oesters open maakt? Of wat het verschil is tussen bodem- en hangcultuurmosselen?  Op basis van uw wensen maken wij een aangepaste workshop. Dit zijn een aantal van onze Zilte Zaligheden die wij kunnen demonstreren: Mosselen, oesters, kreeft, mesheften, kokkels, vongolé, alikruiken en zeegroenten (zeekraal, lamsoren etc.)

Combineer uw bezoek aan Yerseke met de volgende dagattracties:

De Oesterij

De Oesterij

De Oesterij

Bij De Oesterij maakt u kennis met de schaal-en schelpdierencultuur op een historisch authentieke locatie!

Voordat u de heerlijke geselecteerde Zeeuwse producten op uw bord krijgt is er namelijk al een heel proces aan vooraf gegaan. Graag laten wij u op afspraak stapsgewijs dit gehele proces van de verschillende producten (mossel, oesters, kreeft) zien.

Berkenhof

Berkenhof tropical zoo

De Berkenhof tropical zoo

In samenwerking met Berkenhof tropical zoo maken wij dagvullende programma’s waar het u aan niets zal ontbreken!
Lekker mosselen eten in Yerseke en daarna u laten onthaasten in de prachtige natuur van “De Berkenhof”.

Het Fruitteeltmuseum

Het Fruitteeltmuseum is een ontdekkingsreis door de geschiedenis van fruit en fruitteelt. Luiken, kijkkasten, authentiek gereedschap en een werkende veilingklok maken het museum tot een beleving voor jong en oud.

Saeftinghe zilt

Saeftinghe zilt

Saeftinghe Zilt

Meer weten over zeegroenten? Bij Saeftinghe zilt worden binnendijks de meest exclusieve soorten  geteeld. Zeekraal, zeekool, lamsoren en zilte aardappelen behoren tot het assortiment.

Wijnhoeve De Kleine Schorre

Altijd al meer willen weten over het bottelingsproces van de wijn, het groeiproces van de druif of wilt u gewoon lekkere wijn proeven? Bij Wijnhoeve De Kleine Schorre kunt u al uw vragen kwijt over wijnen en natuurlijk uitgebreid de wijnen proeven.

Emelisse brouwerij

Emelisse brouwerij

Emelisse bierbrouwerij

Bij de Emelisse bierbrouwerij krijgt u een kijkje achter de schermen van een echte Zeeuwse bierbrouwer. De mooiste speciaalbieren, gemaakt met het zuiverste Zeeuwse water. En natuurlijk krijgt u de mogelijkheid om al dit heerlijke gerstenat te proeven!

Marstrand rondvaarten

Marstrand rondvaarten

Marstrand rondvaarten

Ontdek De Oosterschelde niet alleen vanaf de kant, maar ook op het water! Marstrand bied u de mogelijkheid een rondvaart te ondernemen op het mooiste natuurgebied van Nederland.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/dezaete.nl/public_html/van-engelenburg.nl/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044